ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

2018. június 22.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének fenntartásában lévő intézményekben élő ellátottak és gyermekek részére Zala Megyei Sportnap került megrendezésre, a zalaszabari Holnapocska táborban.

A rendezvényen részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, aki arról beszélt, hogy Magyarországon ma 23 ezren részesülnek gyermekvédelmi gondoskodásban, közülük 13 ezer gyermekért az állami fenntartású Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felel. A nevelőszülői jogviszony 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak számít, vagyis elismert tevékenységet jelent, ami azért is fontos, mert az a szándék, hogy lehetőleg minden gyermek családi környezetben nevelkedjen.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy a Szabadics család által fenntartott Holnapocska Tábor a társadalmi felelősségvállalás kiváló példája, évek óta szorosan együttműködnek a szociális és gyermekvédelmi intézményekkel. A tábor fenntartói régen felismerték, hogy "a szeretetteljes, inspiráló és törődő erő, ami össze tud tartani" egy társadalmat.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a tábor arra is jó példa, miként lehet önerővel kiegészítve kiválóan hasznosítani a pályázati pénzeket.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, hogy harmadik éve hozzák el nyaranként egy-egy sportnapra az intézményeikben nevelkedő gyermekeket. A mostani Sportnapon az 535 gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyermekből hatvanan vehettek részt.

Zala Megyei Sportnap

Zala Megyei Sportnap

Zala Megyei Sportnap

Zala Megyei Sportnap