ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

 2018. május 12.

A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az idei évben hatodik alkalommal szervezett Esélyegyenlőségi Napot Zalaegerszegen az Apáczai Csere János Művelődési Központban, melynek keretében került megrendezésre a IV. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság is.

Az esemény fő célja a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése és a társadalom tajgainak aktív programon keresztüli érzékenyítése. A csörgőlabda eredetileg a látássérültek sportja, de kiválóan alkalmas arra, hogy az ép társadalmat érzékenyítse a fogyatékossággal élők helyzete iránt.

A mozgalmas napot Balaicz Zoltán polgármester üzenetét tolmácsolva Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke, Györe Edina, az SZGYF Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója és Choma Balázs, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének alelnöke nyitotta meg. A programok jóvoltából az érdeklődők kipróbálhatták az érzékszerveket és a logikát próbára tevő társasjátékokat, elsötétített szimulációs teremben próbálkozhattak asztalterítéssel, teregetéssel, illetve bevásárlással. E programot a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületével közösen szervezték.

Sokan regisztráltak az érzékszervi szabadulószoba által kínált élményre, amelyben úgy kellett a csapatoknak megküzdeni a feladatokkal, hogy átmenetileg minden tag lemondott egy-egy érzékszerve használatáról. A Zalai Kutyasuli terápiás munkacsoportja a kisgyermekes családoknak kínált élményt, s életkortól függetlenül sokakat érintett meg a Látlak téged! című kiállítás, amelyen a fogyatékkal élők számára rendezett téli élménynapon készített fotókat állították ki.

Az Esélynap legmozgalmasabb fejezete a 4. alkalommal megrendezett Csörgőlabda bajnokság volt, amelyre rekord számú csapat (17) nevezett, köztük a Zala Megyei Kirendeltség (SZGYFZALA) és az EFOP-1.6.3-17-2017-00004 „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” projekt munkatársainak (HIP-HOP-HEP) integrált csapatai.

A győztesek mellett a lelkes részvételt is elismerték, az Esély-díjat idén a HIP-HOP-HEP csapat és a Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény közös csapata vehette át.

 A napot számos színpadi produkciót felvonultató Esély-gála zárta fogyatékkal élők és egészségesek részvételével. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában lévő intézmények ellátottjai az alábbi produkciókkal léptek fel:

  • Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat IV. számú Lakásotthon-hálózat („Bánat utca” – ének, tánc hangszeres kísérettel)
  • Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. számú Lakásotthon-hálózat (Bogdán Erika: népdalcsokor)
  • Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény (Máté Péter: Egyszer véget ér c. dal jelnyelvi változatának előadása)

 Esélyegyenlőségi nap IV. Amatőr Csörgőlabda bajnokság

Esélyegyenlőségi nap IV. Amatőr Csörgőlabda bajnokság

Esélyegyenlőségi nap IV. Amatőr Csörgőlabda bajnokság

Esélyegyenlőségi nap IV. Amatőr Csörgőlabda bajnokság

csorgo05