ESEMÉNYNAPTÁR

July 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

2017. augusztus 21-25.

Az Intézmény zalaapáti telephelyén idén első alkalommal került megrendezésre a Gyermekbarát hét elnevezésű program.

A program lényegi résztvevői az intézmény dolgozóinak gyermekei voltak, akik a hét folyamán az intézményben tartózkodtak, színesítve ezzel az ellátottak mindennapjait.

A program célja a legfiatalabb korosztály számára is egyértelművé tenni, hogy a pszichoszociális fogyatékkal élő ellátottak a társadalom értékes tagjai, úgy mint akik a környezetükben élnek és napi kapcsolatban vannak velük. A résztvevő gyermekeknek a mentálhigiénés csoport szervezte a különféle programokat, melyeken az ellátottak is szép számmal részt vettek.

A hét minden napja közös, zenés tornával indult, ezt a hétfői napon közös filmnézés követte, majd délután a település Fittness parkját lehetett kipróbálni. Kedden kreatív foglalkozások és szabadtéri sportfoglalkozások színesítették a napot, amit egy közös séta zárt a településen. A szerdai napra a telephelyek dolgozóinak gyermekei mellett a fenntartó, a székhely és a kehidakustányi telephely dolgozói és gyermekei is meghívást kaptak. A délelőtti órákban kreatív foglalkozások – gyöngyfűzés, gyurmázás, rajzolás, színezés, origami-közül választhattak a résztvevők. Emellett csillámtetoválást is lehetett készíttetni, sokak nagy örömére. A közös ebédet követően „Első napom az óvodában/iskolában” tematikájú divatbemutatóra került sor, ahol bemutatkozhattak a részt vevő gyermekek. A vidám programot követően sorverseny vette kezdetét, amit közös lángosozás követett. Búcsúzóul a résztvevők emléklapot és egy kis jelképes ajándékot is kaptak. Csütörtökön a délelőtti foglalkozásokat követően az intézmény munkaterületeit látogatták meg, bepillantva egy kicsit az ott folyó munkába. A gyermekbarát hét záró programja pénteken egy közös palacsintasütés volt, amit a résztvevő gyermekek és ellátottaink is nagy lelkesedéssel fogadtak.

Minden résztvevő remekül érezte magát a hét folyamán.

Gyermekbarát hét

Gyermekbarát hét

Gyermekbarát hét

Gyermekbarát hét

Gyermekbarát hét

Gyermekbarát hét